lördag 22 september 2012

Mageiasv remix

Arbetet med en remix av Mageia 2 med skrivbordsmiljön KDE har påbörjats av Arne Exton. Samarbetet med Exton har gått till på följande sätt. Vi kontaktade honom om han kunde tänka sig göra en Mageia 2 KDE remix. Arne, tackade. ja till vår förfrågan. Vi tackar honom för det.

Remixen kommer vara baserad på Mageia-2-LiveCD-KDE4-Europe2-i586-CD.iso och kommer innehålla ändringar som vi finner kan vara användbara för en nybörjare som vill bekanta sig med Mageia samt den som vill ha en bra ”out of the box” upplevelse. Det finns även än del ”tweaks” vi har lagt till för att underlätta användandet av Magea 2.  Remixen är också användbart för de som vill ha en liveusb där väldigt mycket är inkluderad från start.

Mageia-2-LiveCD-KDE4-Europe2-i586-CD.iso kommer redan med fullspråk stöd för svenska och det kommer också remixen Exton arbetar på. Därför är det möjligt redan under live-session köra allt på svenska. Inklusive själva installationen.

Remixen kommer vara baserad på samma kärnversion som Mageia 2 stödjer och även samma version av skrivbordsmiljön KDE som Mageia 2 kommer med.  Dock kommer alla paket vara uppdaterade till det allra senaste Mageia 2 har och erbjuda.

Vi återkommer med information när remixen är klar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar